Přírodě blízké lesnictví

http://pbl.fri13.net/ – Alternativnč˝ lesnickč˝ ďasopis

Úvodní slovo autorů

(31.8.2003 19.19, Milan Košulič)

Tento internetový časopis nabízíme jako místo k diskusi nad aktuálními otázkami současného lesnictví, se zaměřením na přírodě blízké pěstování lesů.

Nazvat tyto stránky časopisem je snad nadnesené a zatím netušíme, zda se najde někdo další, kdo se vydá s kůží na trh s rizikem, že ho kolegové strhají. Ale od toho diskuse je. Alternativním jsme jej nazvali ze dvou důvodů: jednak jde o alternativu způsobu publikování vedle papírových časopisů, jednak považujeme přírodě blízké hospodaření do jisté míry za alternativu současné oficiální lesnické politiky.

Časopis chceme provozovat jako otevřený různým názorům. K článkům budeme umísťovat formulář k odeslání diskusního příspěvku. Spoléháme na serióznost přispěvatelů v tom, že budou zveřejňovat příspěvky věcné a formulované publikovatelným způsobem. Vyhrazujeme si právo smazat příspěvky, které nebudou k tématu nebo budou formulovány vulgárně, popřípadě diskusi zrušit.

Časopis budeme provozovat na nekomerční bázi. S honorářem autoři příspěvků nemohou počítat. Na druhé straně nehodláme čtenáře obšťastňovat reklamami.

Stránky jsou optimalizovány pro moderní prohlížeče. Pokud budete mít problémy se zobrazením, nejprve prověřte, zda máte novější verzi prohlížeče (např. MS IE 6.0 a vyšší).

Těšíme se na Vaše příspěvky. Uvítáme také jakékoliv věcné připomínky k formě a obsahu časopisu.

Přidáno 17.3.2004: Pro malý zájem o diskusi již nebudeme umísťovat formulář pro diskusní příspěvek pod každý článek. V sekci "diskuse" na prvním řádku je odkaz na obecný diskusní formulář.

A pro úplné začátečníky doplňuji: podtržený text na kterékoliv stránce je obvykle odkaz. Klepnutím levým tlačítkem myši otevřete propojenou stránku.

Swiss Replica Watches | replica watches https://www.bassreplica.com

Hlavní menu

Aktuality

PBL na nové adrese

(19.10.2008 21.15, milan)

Dne 20.10.2008 jsme na adrese Hermes Replica Handbags spustili internetový časopis Přírodě blízké lesnictví v novém vzhledu a s vylepšenými komentáři. Autorem grafiky a technickým redaktorem je Jaroslav Košulič.

Pro Silva Bohemica na LS Město Albrechtice

(14.10.2008 22.07, milan)

Fotky z poslední exkurze Pro Silva Bohemica na revíru Cvilín LS Město Albrechtice

Úprava početních stavů zvěře a možnosti řešení

(14.10.2008 17.45, milan)

Termíny seminářů pořádaných MZe v rámci kampaně za snížení stavů zvěře najdete na

Vliv holosečného způsobu obnovy na mimoprodukční funkce lesa

(16.6.2008 17.04, milan)

AWS D1.1Velmi rozsáhlá rešerše doplněná dotazníkovým šetřením na téma

Národní lesnický program II

(1.3.2008 21.32, milan)

V sekci "odkazy" najdete expertní verzi NLP II předanou vloni v létě do mezirezortního projednávání.

Archiv

Počet přístupů:

NAVRCHOLU.cz